

M1X MacBook Pro, Eylül’de iPhone 13 ile birlikte gelebilir
Rapora göre, Apple şu anda yaklaşmakta olan M1X MacBook Pro’lar için mini LED ekranların üretimini artırıyor. Buna ek olarak, rapor Apple’ın yeni MacBook Pro birimlerini yılın üçüncü çeyreğinin sonlarında ortaya çıkaracağını iddia ediyor. Üçüncü çeyrek Temmuz’dan Eylül’e kadar olduğundan ve Apple genellikle Eylül ayında yeni iPhone’ları piyasaya sürdüğünden, etkinlikte hem yeni iPhone’ları hem de MacBook’ları görebileceğimizi varsayabiliriz.
DigiTimes ayrıca, Ekim ayında yeni M1X MacBook Pro’ların maksimum sevkiyatını bekleyebileceğimizi iddia ediyor. Apple’ın etkinlikte 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’yu duyurması ve şirketin mini LED Ekranlı ve 5G bağlantılı yeni 12.9 inç M1 iPad Pro ile yaptığı gibi Ekim ayında gönderime başlaması bekleniyor.
Yeni rapor, Mark Gurman’ın geçen ayki haber bülteni ile örtüşüyor ve burada, önümüzdeki birkaç hafta içinde Apple’dan yeni ürün haberleri duymamızın olası olmadığını söyledi. Aynı haber bülteninde Gurman, gelecekte daha büyük ekranlı iPad’lerin olasılığını ima etti. Tüm bunlarla birlikte, küresel çip kıtlığı nedeniyle fırlatma zaman çizelgesi kayabileceğinden, bu yeni raporu bir tuz tanesi ile alın.