Nasıl Yapılır

Lightroom CC ve Lightroom Desktop’ı Senkronize Etme

Lightroom CC ve Lightroom Desktop'ı Senkronize Etme

Telefonunuzdaki bulunan Lightroom CC uygulaması ile bilgisayarınızda yüklü olan Lightroom Desktop uygulamalarını senkronize etmek istiyorsanız bu gerçekten oldukça kolay. Bunun için tek yapmanız gereken aşağıdaki adımları takip etmek olacaktır. İşte Lightroom senkronizasyon işlemi için yapmanız gerekenler.

Mobil ve PC’de Lightroom Senkronize Etme

Cihazınızın uygulama mağazasında Lightroom CC uygulamasını arayarak kuruluma başlayabilir ve yüklemek için ilgili düğmeye dokunabilirsiniz. Yükleme tamamlandıktan sonra uygulamayı açın. Adobe sözleşmesini kabul etmeniz istenecek. Oturum Aç düğmesine veya Kaydol’a dokunun.

Lightroom veya Adobe Cloud’a kaydolurken kullandığınızla aynı Adobe kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Hazır olduğunuzda, Lightroom uygulamasına ve Adobe Cloud’a giriş yapmak için Oturum Aç düğmesine dokunun.

Birkaç dakika sonra giriş yapmalısınız; değilse, herhangi bir hata için İnternet bağlantınızı ve kullanıcı adı ve şifrenizi iki kez kontrol edin. Lightroom CC arayüzü, başlamak için biraz kasvetli görünüyor. Yükleme için bir koleksiyona fotoğraf ekleyerek başlayalım. Kullanıcı arayüzünün altındaki Fotoğraf Ekle düğmesine dokunun.

Artık cihazda çektiğiniz tüm fotoğrafların bir listesine sahipsiniz. Şimdi bunlar arasında gezinebilir ve senkronizasyonu test etmek için birkaç örnek seçebilirsiniz. Küçük resmin sol üst köşesindeki daireye dokunarak bunları seçebilirsiniz. Seçiminizi yaptığınızda Ekle’ye dokunun.

Ardından ana Lightroom CC ön ekran arayüzüne döndürüleceksiniz. Resimlerinizin yükleme ilerleme durumu hakkında bilgilendirileceksiniz. Kullanıcı arayüzünün sağ üst kısmında bulunan bulut simgesine dokunmanız ve Adobe oturum açma bilgilerinizi yeniden girmeniz gerekebilir. Bunu sadece bir kez yapmamız gerekiyordu, ancak kullandığımız başka bir cihaz buna ihtiyaç duymuyordu.

Lightroom Classic veya CC’nin masaüstü sürümünde, üst menüden Yardım seçeneğine ve ardından Güncellemeler seçeneğine tıklayın. Bu, Creative Cloud güncelleme yöneticisi penceresini açacaktır. Lightroom veya sahip olduğunuz veya deneme aşamasında olan herhangi bir Adobe ürünü için güncellemeler varsa, güncellemeleri uygulamak için düğmeye tıklayın.

Lightroom Classic CC ve Lightroom CC sürümlerinin güncellenmesi, her iki sürümün de geçerli sürüm numaralarıyla çalışmasını sağlar. Çoğu zaman, senkronizasyondaki bir hata, bir sürümün diğerinden gelen güncelleme nedeniyle diğerini tanımamasından kaynaklanır. Lightroom’u yeniden başlatmanız gerekebilir. Şimdi, Lightroom masaüstü sürümünün sol üst köşesindeki adınıza tıklayın.

Menü, çalışma alanının sol üst köşesinde bulunan adınızın altında genişler, bu nedenle Lightroom CC ile Eşitle seçeneğine tıklayın. Bu, tekrar güncellenmiş bir kullanıcı adı ve şifre isteyebilir, bu yüzden girmeye hazır olun. Senkronizasyon işlemi başlayacak ve size bir ilerleme çubuğu gösterecektir.

Cihaz ve masaüstü arasında senkronize edilecek Lightroom görüntüleri için konumu ve alt klasörleri belirtin. Tamam düğmesine tıklayın ve Lightroom CC’de bir güncellemeyi zorlamak için tekrar Bulut simgesine tıklayın. Resimlerinizin artık senkronize edildiğini ve yedeklendiğini belirtmek için içinde onay işareti olan küçük bir simge olacaktır.

Lightroom CC’den senkronize edilen fotoğraflarınız şimdi Lightroom Classic CC’nin masaüstü sürümüne yükleniyor olmalıdır. Bunlar, Tüm Senkronize Edilen Fotoğraflar bölümünün altındaki Katalog bölmesinde bulunabilir. Senkronize fotoğrafların durumunu Tercihler penceresindeki Lightroom CC sekmesinden görebilirsiniz.

Beğenebileceğiniz diğer içerikler

Bir yorum bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir